Celsius – Passivhus med takterrasse

Bokvaliteter

  • Økonomi – Et passivhus som er bygd for et vesentlig lavere energibruk
  • Praktisk – I Celsius går man tørrskodd fra bilen og inn i huset, beskyttet mot vær og vind
  • Plass – Praktiske løsninger for oppbevaring. I Celsius er det to integrerte boder
  • Fleksibel – Adkomst til huset kan tilpasses ulike forhold fra tre sider
  • Garasje – Itegrering av carport gir både beskyttet oppstilling for kjøretøy og en designmessig god løsning
  • Takterrasse – Celsius har to integrerte takterasser – En over carport og en over hovedtaket

Moderne hus med vekt på design og praktiske løsninger.

Panoramavinduer i hele husets lengde gir en unik opplevelse.

Tomtene blir mindre og mindre, og takene er derfor utnyttet til terrasser. Det er lett tilgang til uteboder, både nede og oppe. Private utesoner over carport og oppe på taket.

Passivhus

Celsius kan leveres som passivhus, altså et hus som bruker minimalt med energi til oppvarming. Som passivhus vil Celsius få integrert solvarmeanlegg som forsyner huset med «gratis» energi til oppvarming og varmtvann.

Celsius følger prinsippet om lavest mulig energiforbruk, og har i tillegg plassert solfangere på taket – ved siden av overlysvinduene. Ved at dette er tegnet inn fra starten, føyer det seg pent inn i helheten og utgjør ingen visuell forstyrring. Overlysvinduene gir også lys midt inni den mørkeste delen av et hus, og man slipper å bruke strøm til kunstig belysning.

Foruten vårt Friske Hjem-konsept som sikrer best mulig inneklima, kan huset leveres med en sentralt plassert betongvegg som kan fungere som en gedigen temperaturregulator. Forskning viser at en slik vegg vil kunne varmes opp av solstråler gjennom takvinduene. Varmen vil kunne magasineres i veggen og avgis langsomt og komportabelt når romtemperaturen krever det. Motsatt vil veggen kunne tiltrekke seg varme dersom romtemperaturen er høy. Dette gir en behagelig temperatur og bidrar til økt komfort i huset. Dessuten utgjør betongveggen et lekkert design-element gjennom hele huset volum.

Husets 1. etg

Dette moderne huset har et stort inngangsparti med vindfang og bod som ligger i korridorarealet. Bad og vaskerom er avdelt fra hverandre. Du kommer sentralt inn i første etasje med fordeling til de forskjellige soverommene, bad og vaskerom. Adkomst til huset kan tilpasses ulike forhold fra tre sider. Dette gir en stor fleksibilitet i forhold til tomten, omliggende infrastruktur og orientering av boligen.

Husets 2. etg

Den sosiale delen finner vi i andre etasje, med åpne fleksible løsninger med kjøkken, stue, oppholsrom, bod/garderobe og bad. Her er kjøkken, spisestue og stue plassert uten andre skillevegger enn trapp og toalett. Kjøkken og stue former en hestesko som er med på å skape et stort åpent rom, men samtidig muligheter for lune sittegrupper.

Husets 3. etg

Celsius har to integrerte takterrasser – en over carport og en over hovedtaket.

Boligtype          Enebolig
Soverom            4
Primærrom       166,7 m²